مسجد صاحب الامر یکی از مساجد  کهن شهر تبریز است که در مرکز شهر واقع شده‌ است.
 این بنا توسط شاه تهماسب یکم احداث و بعدها با حملهٔ سپاهیان عثمانی به‌ایران، مسجد به‌طور کلی ویران شد.
 پس از عقب‌نشینی عثمانیان، این مسجد توسط میرزا محمدابراهیم، وزیر آذربایجان در زمان شاه سلطان حسین مورد بازسازی قرار گرفت.
سپس در اثر زمین‌لرزه سال ۱۱۹۳ هجری، مسجد خسارت فراوانی دید و در سال ۱۲۶۶ هجری، به‌همت میرزا علی‌اکبرخان مرمت و مدرسه اکبریه در یکی از صحن‌های آن ایجاد شد.
مسجد دارای یک گنبد و دو مناره است که شکل آن ها با سایر مساجد تفاوت بسیاری دارد. از زمان شاه تهماسب یکم، تنها دو طاق مرمرین در این مسجد باقی مانده‌ که قدمت تاریخی دارند.
در کنار یکی از تاق‌ها، سنگ‌نبشته‌ای مرمرین و در بالای تاق دیگری، سورهٔ «الجن» نوشته شده‌است. امروزه موزه قران و کتابت در محل مسجد صاحب ‌الامر قرار دارد.
این مسجد در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۱۹۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عکس: مهران بهجتی


Wednesday, 03 June 2026
چهارشنبه, ۱۳ خرداد ۱۴۰۵
......................
فرازی از گات ها: هات 51 بند 20 - ای امشاسپندان شما همه هم فکر و همگام بخشایش نیک را به ما مردم ارزانی دارید. آیین راستی و پاکی و منش نیک را به ما بیاموزید که عشق و ایمان به خدا در نهادمان افزایش یابد. پروردگارا ما با قلبی آکنده از مهر ، تو را می پرستیم و خواستاریم به شادی و خوشبختی جاودانی مزدا دست یابیم.