خانه اربابی تیل (دنبلی ها) مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی به صورت دو اشکوبه در وسط باغ مصفایی ساخته شده است.
معماری آن اقتباس از معماری روسی از جنس لاشه سنگ بومی توسط معماران و استادکاران روسی و تبعیت از الگوی ایرانی بصورت تیر پوش چوبی ساخته شده است. درب و پنجره های چوبی زیبایی های  خاصی را به این بنا داده است.
تزیینات قاب بندی در نما و تزیینات تاق و قوس همچنین استفاده از تزیینات گچبری قاب بندی بصورت گلویی در کنج ها و گوشه ها و همچنین دور پنجره ها و استفاده از الگوی قرینگی در نما و فضاهای داخلی در این بنا مشاهده می شود.
بصورت دو طبقه و با رعایت قرینگی وسط راهرو بصورت طاق و اتاقهایی در طرفین مشاهده می شود. همکف به عنوان اصطبل با تاق های بصورت مازه دار و طبقه اول به صورت تیر پوش وسط به صورت راهرو که با تزیینات سقف چوبی و طرفین بصورت اتاق های نشیمن ساخته شده است.
این خانه تاریخی به شماره ۳۱۷۰۱ مورخ ۹۶/۲/۲۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

عکس: مریم یوسفی


  نمایی از خانه اربابی تیل شبستر
عکس: امین رنجبین



عکس: محمد سعید دشتی

 


Saturday, 05 September 2026
شنبه, ۱۴ شهریور ۱۴۰۵
......................
فرازی از گات ها: هات 28 بند 8 - ای هستی بخش ! ای برتر از همه و با بهترین راستی هم اراده ! از تو بهترین بخشش های نیک منشی و درست اندیشی را برای فرشوشتر نامدار و دیگر یارانم برای همیشه خواستارم.